Plaatsen van warmtepompen en/of hybride installaties

De labiele energiemarkt, olie-oorlogen en milieurampen stellen de bouwsector en ook de verwarmingsinstallateur voor een enorme uitdaging. De verwarmingsoplossingen die wij vandaag kiezen, zijn niet alleen bepalend voor de toekomst van het milieu, maar ook voor het comfort en de bankrekening van de bouwheer.

 

Wij willen met onze systemen, die werken met gratis energie uit de natuur, een antwoord bieden op deze uitdagingen.

 

Een warmtepomp werkt volgens hetzelfde principe van een koelkast. Het wordt koud in uw koelkast omdat er in het vriesvakje een verdamper zit waarin een koelmiddel circuleert. De voedingswaren in uw koelkast geven hun warmte gratis af aan de verdamper.

Dit komt omdat warmte altijd vanzelf van een hoog naar een laag niveau stroomt. De warmtepomp haalt op dezelfde manier gratis warmte uit het milieu. Dankzij de zon zitten er in de aarde, het water en de lucht, altijd en overal - ook in de winter - enorme massa's warmte opgeslagen. Het is deze warmte die wij gebruiken om uw woning op te warmen.

 

Omdat de warmte zonder toevoeging van energie van hoog naar laag stroomt, bereikt een warmtepomp een gemiddeld rendement van 4 of meer! Dit betekent dat u dus slechts 1/4 van de warmte moet aankopen (onder de vorm van elektriciteit) en dat u 3/4 gratis krijgt uit de natuur.

De warmtebronnen die ter beschikking staan zijn aarde, water en lucht. De uiteindelijke warmtebron die wij kiezen zal vooral afhangen van het type van de installatie, het vermogen en de plaatselijke omstandigheden.

 

 

Realisaties

Kerfs Technieken

Steenweg op Leopoldsburg 31/2

2490 Balen

011 / 34 46 04 - 0472 / 98 62 83

BE 0792 226 516